Bent u overwerkt, hebt u een hoofd "vol" Stress? Hebt u last van slapeloosheid, snurken, stress, angsten, depressiviteit, prikkelbaarheid of hyperactiviteit dan is deze  weldadige behandeling dé oplossing voor u!

De oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies.

Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een 'bevrijdend' aanvoelende drukregeling in oor, voorhoofd en bijholten gebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied.

Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

Oorkaars

Deze holle kaarsen worden met de hand gemaakt. De bestanddelen zijn volgens een oud origineel recept waarin kruiden zoals salie, kamille, johanneskruid, etherische olie en fijne honingextracten, zijn verwerkt. Binnenin de kaars zit een filter.

Behandeling

Eerst wordt er een oorreflexmassage gegeven. De kaars wordt aangestoken en in het oor gezet. Er wordt tijdens het branden van de oorkaars een ruisend, knisperend geluid gehoord. Nadat de kaarsen in beiden oren  opgebrand zijn doe ik nog een  gelaat-en hoofd massage.

De behandelingsduur bedraagt ongeveer 45min

Het gebruik van oorkaarsen wordt gerekend tot de klassieke reinigingstherapieën en worden met succes gebruikt bij de vele problemen van hoofd en hals. Het lymfesysteem wordt beïnvloed door deze intensieve aangename pijnloze toepassing van plaatselijke warmte. Het is bovendien een rustgevende therapie. Beide oren worden behandeld. Vele behandelde personen die veel last hebben van stress en slapeloosheid, voelen zich na een behandeling veel meer ontspannen.

 Oorkaarstherapie helpt doeltreffend bij gehoorstimulatie, neus-, keel-, frontale en paranasale irritaties ten gevolge van verkoudheid; oorsuizen en oortinteling; drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraines; heesheid; voorkomen van oorontstekingen; activeren van de lokale bloedcirculatie, het lymfesysteem en het metabolisme van de energiecirculatie, alsook bij hyperactiviteit, zenuwachtigheid en stress.

Bij chronische aandoeningen worden 5 behandelingen in 3 weken aangeraden, bij acute klachten 3 behandelingen telkens met een tussenperiode van één dag.

Een oorkaarsbehandeling wordt afgeraden:

  • in geval van een geperforeerd trommelvlies

  • bij inplantaten van middenoorbeentjes

  • bij epilepsie-patiënten

  • in geval van eventuele allergie op de oorkaarsbestanddelen

  • acute oorontsteking

Maar er kan steeds in overleg gekeken worden hoe we alsnog kunnen helpen bij een probleem.

Ik werk enkel met BIOSUN oorkaarsen

een behandeling kost 50 euro en duurt ongeveer 45 min