Spiritueel ontwakenaken

51 ascentiesymptomen van Spiritueel ontwaken

1:Veranderende slaappatronen, rusteloosheid, warme voeten of twee tot drie keer per nacht wakker worden. Een vermoeid gevoel bij het wakker worden, bij tussenpozen een slaperig gevoel hebben gedurende de dag is wat je kunt noemen “the Triad Sleep Pattern” die zich bij velen voordoet. Je slaapt dan ongeveer twee tot drie uur, wordt wakker, valt weer in slaap voor een paar uur, wordt weer wakker en valt weer in slaap. Bij anderen is de slaap-behoefte veranderd. Zij kunnen met minder slaap dan voorheen verder. De laatste tijd heb ik hoge golven van energie ervaren die door mijn lichaam gaan , van voeten tot kruin. Het voelt goed, maar het houdt me wakker gedurende een lange tijd, tot het weer zakt. Mijn advies: Accepteer het als 1 van je ascensiesymptomen en maak je geen zorgen dat je niet genoeg slaap krijgt. (anders zorgt het juist voor slapeloosheid)

2: Activiteit in je kruin op je hoofd: Tintelingen, jeuk en kriebels, kruipende sensaties over je schedelhuid en over je ruggengraat. Een gevoel van vibrerende energie bovenop je hoofd alsof er een energie-uitbarsting plaatsvindt, vergelijkbaar met een straal water uit een douchekop óf ook de sensatie van stromende energie in en door de kruin, alsof iemand zijn of haar vinger in het centrum van je hoofd duwt. Zelf ervaar ik dat als  hoge energie-downloads in mijn kruin. Mijn advies:  Dit is niet een van de ascentiesymptomen om bang voor te zijn. Je hoeft sowieso niet bang te zijn. Wat je ervaart is een opening in de kruinchakra. Deze sensaties betekenen dat je meer openstaat om de goddelijke energie te ontvangen.

3: Plotselinge emotionele golven. Huilen met dikke tranen. Plotseling boos voelen of verdrietig na een kleine aanvaring, onverklaarbaar depressief en dan weer (super) gelukkig. Een emotionele achtbaan. Een drukkend of vol gevoel van emoties dat je ervaart, geeft aan dat het hart-chakra verstopt zit. (in het midden van je borst) Verwar dit niet met je hart, die bevindt zich links van je hartchakra. Mijn advies: Accepteer je gevoelens als ze opkomen en laat ze weer gaan. Ga met je aandacht naar je hartchakra en voel deze emotie. Verspreid het naar buiten naar al je velden (in je lichaam) en haal diep adem vanuit je buik en breng het omhoog naar je borst. Voel deze emoties en laat ze zichzelf verdampen. Richt je emoties niet op anderen! Je bent je verleden aan het opschonen. Als je hierbij hulp nodig hebt, zeg dan hardop dat het je intentie is om al deze oude kwesties los te laten en vraag hulp aan je Hoger Zelf. Je kunt ook God en de engelen vragen om je te helpen dit met gemak en zachtheid los te mogen laten. Wees dankbaar dat je een van deze ascentiesymptomen voelt en jouw lichaam deze emoties wil loslaten en niet wil vasthouden waar het in zichzelf schade zal aanrichten. Sommige bronnen suggereren dat depressies afkomstig zijn van het laten gaan van mensen, werk, etc… die niet langer overeenkomen met onze frequenties. Als je je schuldig voelt bij het laten gaan van deze verbindingen, kunnen deze depressies als een medicijn voor je zijn.

4: Oude thema’s en gebeurtenissen lijken opeens weer langs te komen, zoals hierboven beschreven – en de mensen(of hun gelijken) die je hiervoor nodig hebt om deze thema’s uit te werken verschijnen in je leven.

Onvoltooide kwesties of misschien mag je nog werken aan thema’s van eigenwaarde, overvloed, creativiteit, verslavingen et cetera. De hulpbronnen, ook in je verbindingen die je nodig hebt om door deze thema’s heen te gaan, verschijnen vanzelf op je weg. Het is één van de meest voorkomende ascentiesymptomen.

Mijn advies: is gelijk aan het advies bij punt 3. Ik voeg eraan toe: raak niet verwikkeld door deze thema’s te analyseren. Het steeds onderzoeken van deze dingen zal je eenvoudigweg terughalen in de oude cyclus. Keer op keer en op dieper en diepere niveaus.  Probeer  het niet te ontlopen of jezelf ervan te distantiëren. Omarm alles wat opkomt en bedank het voor het helpen bij je voortgang. Bedank je Hoger Zelf, die geeft jou de mogelijkheid om deze thema’s te bevrijden en los te mogen  laten. Onthoudt dit als je niet wil dat deze thema’s blijven hangen in je lichaam.

5: Veranderingen in gewicht. Onder de bevolking (in de VS) zijn gewichtstoenames buitengewoon hoog. Andere mensen verliezen juist gewicht. We groeien vaak in gewicht doordat de vele angsten die we onderdrukken naar de oppervlakte komen om te mogen worden geheeld. We reageren hierop door het opbouwen van een verdediging. We proberen ons lichaam te gronden/aarden of te verdedigen tegen inkomende frequenties in onze lichamen. Mijn advies: Raak niet in paniek, maar accepteer het als een symptoom van waar je nu staat. Je zult gewichtstoename of –afname merken als je al je angsten hebt geïntegreerd. Ontspan in je ongerustheid hierover. Je zult het dan makkelijker vinden om met je gewichtsvragen om te gaan. Oefen – Voordat je gaat eten en probeer dit eens: Ga zitten aan een aantrekkelijk  gedekte tafel. Steek een kaars aan. Geniet van het kijken naar je eten. Hou je dominante hand op je hart en zegen het voedsel. Vertel je lichaam dat je het eten wilt nuttigen om het weldadig te voeden en dat je het niet wil nuttigen om je emotionele honger te stillen. Hou dan je beide handen boven het voedsel en zegen het. Je zult merken dat het voedsel warm aanvoelt voor je handen; zelfs als het voedsel koud is. Je zult merken dat wanneer je het voedsel zegent – je minder eet. Het is belangrijk jezelf niet te veroordelen als je een keer vergeten bent het voedsel te zegenen – doe het dan alsnog – óók als je al bijna gegeten hebt. Op deze manier houd je je aan de gewoonte.

6: Veranderingen in eetgewoontes. Vreemde hevige verlangens en plotselinge andere voedsel-keuzes. Sommigen vinden zichzelf hongeriger dan gewoonlijk, anderen zijn juist hongeriger. Één van de meest bekende ascentiesymptomen. Mijn advies: Ontken niet wat je lichaam je vertelt wat je nodig hebt.  

7: Voedsel intoleranties, en plotselinge allergieën. Als je spiritueel groeit ben je sensitiever naar alles om je heen. Je lichaam vertelt je dat het niet langer tolereert zo door te gaan, het verwerpt (als een slangenhuid) wat jou niet langer meer dient. Je mag jezelf zuiveren van toxines.  Sommige mensen merken dat ze vaak een witachtig iets in hun mond hebben, dit lijkt veel op wat hardlopers hebben ná het hardlopen. Mijn advies: Een acupuncturist vertelde me dat deze “film” in je mond verwijderd kan worden door 2 eetlepels koudgeperste olijfolie gedurende 10 tot 15 minuten te gorgelen en vervolgens uit te spugen. (wel volhouden en niet doorslikken!)

Spuug het daarna uit in het toilet; de toxines die je uitspuugt tasten wellicht je gootsteen of wasbak aan. Poets daarna je tanden en maak je borstel zeer goed schoon! (dit is een beetje een jakkes-verhaal…maar het werkt wel!)

8: Ter versterking van de zintuigen bij toenemende gevoeligheid. Het kijken:  wazig kijken, glinsterende voorwerpen zien, glanzende deeltjes zien, aura’s zien rondom mensen, planten, dieren en voorwerpen. Sommigen vertellen dat ze door voorwerpen heen lijken te kunnen kijken – transparant. Of als ze hun ogen dichtdoen niet langer donker of duisternis zien, maar iets roodachtigs. Anderen vertellen dat ze geometrische vormen zien of prachtige kleuren en beelden, ook terwijl hun ogen gesloten zijn. Kleuren verschijnen nog levendiger, de lucht lijkt helderder of het gras geweldig mooi groen. Vaak zie ik elektrische activiteit dwars over de grond gaan. Als je meer sensitief wordt, kun je vormen zien of contouren in de lucht – vooral als het bijna donker wordt. Zowel bij geopende als bij gesloten ogen kun je witachtige vormen zien in je blikveld – dit zijn je gidsen. Mijn advies: Het kijken verandert op vele manieren, feitelijk ben je aan het experimenteren op nieuwe manieren van kijken. Wees geduldig en vooral: wees niet bang! Je kunt het verlichten voor jezelf door wat meer te geeuwen.

Het horen:  Een gevoeliger en/of veranderd horen.  Je kunt ook een zacht ruisen in je hoofd horen, pieptonen, muziek- of elektronisch achtige patronen – Anderen horen water ruisen, bijen zoemen, suizen, bellen of brullen.  Je kunt ook een wat je noemt, audio-dyslexie, hebben: dan begrijp je niet altijd wat mensen vertellen, alsof je niet langer je eigen taal kunt vertalen. Anderen horen vreemde geluiden in hun dromen en het is alsof iemand om hen heen zweeft. Tip: Je kunt vragen aan die aanwezigheid om weg te gaan óf aan Aartsengel Michaël te hulp roepen in deze situatie. En alweer: Er is niets om bang voor te zijn.

Mijn advies: Geef je hier aan over – laat het toe en luister! Je gehoor stelt zich in op een nieuwe frequentie.

Zintuigen als ruiken, aanraken en/ of smaak. Je kan ontdekken dat je het nu kan ruiken en proeven als er chemische toevoegingen zitten in het voedsel, op een onaangename manier. Ander voedsel smaakt opeens absoluut geweldig. Deze verbeterende en veranderende zintuigen zijn zowel verrukkelijk als verwarrend. Je kunt zelfs opeens de geur van bloemen ruiken af en toe. Geniet ervan!

9: Huiduitslag. Huiduitslag, bultjes, acne, netelroos en gordelroos komen vaak voort uit onverwerkte woede die rondom de mond en op de huid uitslag geeft. Mijn advies: Het afstoten van toxines en gifstoffen uit je lichaam brengt emoties aan de oppervlakte. Als er een thema of probleem vrij komt en je probeert het te onderdrukken zal je huid het je laten zien, tot je weer verdergaat met dit proces.

10: Periodes vol intense energie die maakt dat je met een sprongetje je bed uitspringt, gevolgd door periodes van veel slapen en vermoeidheid.Een vermoeidheid wordt meestal gevolgd door een grote verruiming in jezelf. Het is een tijd van integratie; geef er dus aan toe! Mijn advies: Schommel mee in je natuurlijke energie. Vecht er niet tegen en wees zacht voor jezelf. Doe een dutje als je moe bent. Schrijf je verhaal op als je teveel energie hebt om te kunnen slapen. Profiteer van elk soort energie.

11: Veranderingen in gebed of meditatie. Niet de gevoelens met dezelfde sensaties als voorheen hebben.- Niet dezelfde ervaringen hebben als je in contact met de Geest bent.-Moeilijkheden hebben bij het focussen. Mijn advies: Je bent onmiddellijk en constant in gesprek met de Geest nu, en de beleving die je hiervoor had is verouderd. Je mag je aanpassen aan deze nieuwe gevoelens. Je bent altijd met je denken en in je handelen verbonden met de Geest. Maak je meditaties wat korter.

12: Energie golven. Een plotselinge hittegolf van top tot teen is een tijdelijke sensatie, maar erg oncomfortabel. Er tegenover staat dat sommige mensen het extreem koud kunnen hebben. Wanneer je me bedenkt dat deze energie Goddelijk is en de angst durf te laten gaan, voel je je geweldig en geniet je van deze sensaties. Als je een energiewerker bent zul je kunnen opmerken dat de warmte die door je handen stroomt behoorlijk kan toenemen. Het is goed. Mijn advies: Als het ongemakkelijk voelt, vertel dan aan je Hoger Zelf dat het voor jou welzijn beter is als de temperatuur een beetje zakt of stijgt.

13: Een serie fysieke uitingen. Hoofdpijn, rugpijn, pijn in je nek, griepachtige symptomen (een trillings-griep), problemen met de spijsvertering, spierspasmen of krampen, versnelde hartslag, pijn op de borst, veranderingen in je seksuele verlangens, gevoelloosheid of pijn in je ledematen, ongecontroleerde uitingen en lichaamsbewegingen…. Het kunnen oude conditioneringen zijn uit de kindertijd die weer verschijnen om te kunnen worden geheeld. Mijn advies: Zoek medische hulp als je dit nodig hebt! Pas als je hebt vastgesteld dat het geen medische kwaal is, ontspan je dan en realiseer je dat het een tijdelijk iets is.

14: Er jonger uitzien. Bijzonder! Als je je emoties zuivert en beperkende patronen en zware ballast uit het verleden bevrijd ben je daadwerkelijk lichter. Je frequentie is hoger. Je kunt meer van jezelf en van het leven houden. Je begint samen te vallen met het beste in jezelf: degene die je werkelijk bent.

15: Levendige dromen. Soms heb je dromen die zo werkelijk lijken dat je verward wakker wordt. Je had een lucide droom, waarin jij de controle hebt. Veel dromen zijn mystiek van aard of dragen boodschappen voor jou. In sommige dromen weet je dat je niet droomt; datgene wat je droomt lijkt werkelijk te zijn. Mijn advies: Je zult je herinneren wat belangrijk voor jou is om te onthouden. Forceer niets…en belangrijk: Blijf uit je angst!

16: Gebeurtenissen die je leven compleet veranderen: Een overlijden, (echt)scheiding, verandering van baan, verlies van je thuisplek, ziekte en andere rampen – soms zelfs meerdere tegelijk! Het zijn krachten die een langzamer tempo veroorzaken, je dwingen eenvoudiger te worden, te veranderen en opnieuw te onderzoeken wie je bent en wat deze manier van leven voor jou betekent. Het zijn krachten die je niet kunt negeren. Deze krachten veroorzaken dat je je bevrijdt van gehechtheden. Het zijn krachten die je gevoelens van liefde en compassie doen ontwaken voor alles en iedereen.

17: Een verlangen uit te breken uit beperkende patronen, uit de sleur van je werk en consumptieve levensstijl en toxische mensen of situaties. Je voelt een onweerstaanbare behoefte om “jezelf en je levensdoelen te (her)vinden”  Je wilt creatief zijn en vrij zijn om te zijn wie je werkelijk bent. Misschien voel je je aangetrokken tot Kunst en Natuur. Je wilt je ontdoen van dingen en mensen die je niet langer dienen.Mijn advies:  Doe het!

18: Emotionele en mentale verwarring.Een gevoelde behoefte om je leven op orde te brengen; het voelt als een puinhoop. Tegelijk voel je je chaotisch en niet in staat om je te focussen. (zie punt 45) Mijn advies: Luister naar je hart en je eigen onderscheidingsvermogen zal volgen.

19: Naar binnen gekeerd zijn, eenzaamheid en interesseverlies in veel wereldse zaken.Deze fase komt als een verrassing voor veel extraverte-types die zichzelf gewoonlijk zagen als een betrokken en actief mens. Ze zeggen: “Ik weet niet waarom, maar ik hou niet meer zo van weggaan en uitgaan als voorheen.”

20:Creatieve impulsen. Het ontvangen van beelden, ideeën, muziek en andere creatieve inspiraties in een vaak overweldigende snelheid. Mijn advies: Wees op z’n minst opmerkzaam, de Geest spreekt tegen jou over hoe je je levensdoel mag vervullen en zo kunt bijdragen aan de heling van de Planeet.

21: Een besef dat de tijd versnelt. Het lijkt dat je zoveel veranderingen in je leven hebt doorgevoerd in een ongekend tempo.  Het aantal veranderingen lijkt te groeien…Mijn advies: Door je dag op te delen in afspraken en tijdseenheden doe je het gevoel van snelheid toenemen. Je kunt vertragen door rustiger in het huidige moment te zijn en aandacht te besteden aan wat er nu aan de hand is en niet bezig zijn met het volgende moment. Vertraag en vertel jezelf dat je genoeg tijd hebt. Vraag je Hoger Zelf om hulp en hou je focus in het moment. Probeer te stromen van de ene activiteit naar de volgende activiteit. Blijf afgestemd op je innerlijke leiding. Je kunt altijd de tijd een andere richting opsturen – de volgende keer dat je je opgejaagd voelt, zeg dan: “alsjeblieft tijd, laat me, ik heb behoefte aan meer tijd om….. en ontspan je.

22: Een gevoel van dreiging. Er zijn (voor)gevoelens dat er iets staat te gebeuren. Dit kan ongerustheid veroorzaken. Mijn advies: Er is niets om je zorgen te maken. Zeker…dingen kunnen gebeuren, maar ongerustheid schept meer problemen voor jou. Alle gedachten, positieve en negatieve, zijn als gebeden. Je hebt niets te vrezen.

23: Ongeduld. Je weet beter – maar soms helpt dit je niet. Je wil in controle hebben wat op je af lijkt te komen. Onzekerheid is niet prettig. Mijn advies: Leer te leven met je onzekerheden en weet dat niets komt voordat je er klaar voor bent. Ongeduld is werkelijk een gebrek aan vertrouwen, vooral een gebrek aan vertrouwen in je Hoger Zelf. Als je gericht blijft op het hier-en-nu zul je wonderen ervaren – ja, zelfs in het handelen.

24: Een diep verlangen naar betekenis, doel, spirituele verbinding en openbaring. Misschien voor het eerst in je leven een interesse in het geestelijke of spirituele. Een constant heftig verlangen is, zoals K.D. Lang zegt: “De materiële wereld kan je niet langer vervullen.” Mijn advies: Volg je hart en de weg zal zich voor je openen.

25: Een gevoel dat je een buitenstaander bent. Een verontrustend gevoel dat alles in je leven als nieuw voelt en als verouderd. Je hebt je oude zelf achter je gelaten – Je hebt het ook! Je bent zoveel groter dan je je kunt voorstellen. Er komt nog meer….

26: “Leraren verschijnen altijd op het perfecte moment om je te helpen” op je spirituele reis. Mensen, boeken, films, gebeurtenissen, Moeder Aarde etc… leraren en tekens kunnen negatief en/of positief lijken als je verstrikt bent in je duale denken. Vanuit een hoger perspectief is het altijd het juiste, het perfecte. Het is precies wat je nodig hebt om te leren en verder te gaan. Onthoud dat de leraar verschijnt als de leerling er klaar voor is. Elke uitdaging laat ons mogelijkheden zien hoe je het kunt toepassen.

27: Vind de spirituele weg die zinvol is voor jou en je aanspreekt op je meest diepe niveaus.Plotseling verwerf je een inzicht dat je nooit eerder hebt overwogen. Je hongert naar meer, je leest, deelt met anderen, stelt je vragen en gaat bij jezelf naar binnen om meer te ontdekken over ‘wie je bent’ en ‘waarom je hier bent.’

28: Je vordert door het leren en door persoonlijke problemen in een snel tempo. Een gevoel van ‘dat heb ik weer’  Altijd weer problemen. Mijn advies: Onthoud dat de dingen bij je komen als je er klaar voor bent om te helen. Niet eerder. Leer om te gaan met alles wat komt, heb de moed en je zult voortvarend door je problemen heen bewegen.

29: Onzichtbare wezens. Sommige mensen melden de ervaring zich ’s nachts door wezens omringd te voelen of hebben de sensatie door wezens te worden aangeraakt of aangesproken. Vaak zullen ze wakker worden met een schok. Sommigen voelen hun lichaam draaierig trillen. De trillingen worden veroorzaakt door de energie-veranderingen nadat de emotionele zuivering heeft plaatsgevonden. Mijn advies: Dit is een gevoelig onderwerp, maar je zult je beter voelen als je je bed en de ruimte eromheen zegent voordat je gaat slapen. Wees ervan verzekerd dat je omringd wordt door de meest prachtige spirituele entiteiten en  altijd veilig bent in de zorg van God.  En als soms de angst toeslaat, dan roep ik Aartsengel Michaël en/of Aartsengel Uriël aan.Veroordeel jezelf niet dat je soms bang bent  

30: Voortekenen, visioenen, ‘illusies’, nummers en symbolen. Je ziet dingen die een spirituele betekenis hebben voor jou. Merk op hoe synchroon de nummers verschijnen in je bewustzijn. Alles heeft een boodschap als je de tijd neemt ernaar te kijken. Ik geniet van de ervaring als ik boodschappen krijg. Leuk!

31: Verhoogde intensiteit. Je realiseert je dat het jouw tijd is om jouw waarheid te zoeken en te spreken. Plotseling lijkt dit belangrijk voor jou om meer authentiek te zijn, meer jezelf.  Je mag ‘nee’ zeggen tegen mensen die je eerder ‘gepleast’ hebt. Je mag het onverdraaglijk vinden om in een huwelijk, een baan of op een plek te blijven die je niet langer ondersteunt. Er is geen plek om je te verschuilen; je hoeft niet meer op je hoede te zijn voor geheimen. Eerlijkheid wordt belangrijk voor je in al je relatievormen. Mijn advies: Luister naar je hart. Als je gidsen vertellen niets te doen, te spreken of actie te ondernemen. Zeg ‘nee’ . Evenals je ‘ja’ moet zeggen tegen alles wat op je weg komt. Stel onaangename risico’s zonder schuldgevoel aan de orde om een spirituele houding te krijgen.

32: Overeenstemmen, in harmonie komen met seizoenen en cycli. Je raakt steeds meer afgestemd op het ritme van de seizoenen, de fasen van de maan en de natuurlijke cyclussen door een grotere bewustwording van jouw plaats in de natuurlijke wereld. Dit geeft een sterkere verbinding met de aarde.

33: Elektrische en mechanische storingen.Als rondom je gloeilampen flikkeren, de computer vastloopt of de radio kuren vertoont. Mijn advies: Roep je engelen aan, je gidsen of de hele engelenschaar om het in orde te maken of een beschermend licht om deze machines te plaatsen.

34: Verhoogde synchroniteiten en veel kleine wonderen. Zoek er meer van!  Mijn advies: Synchroniteiten vertellen je dat je op de goede weg bent en de goede keuzes maakt. Eer deze aanwijzingen en je zult niet verdwalen. Geesten maken gebruik van synchroniteiten om met je te communiceren. Dit is het begin van wonder-ervaringen. (zie ook punt 30)

35: Verhoogde intuïtieve vermogens en veranderingen in je bewustzijnsstaat. Aan iemand denken en onmiddellijk iets van hen horen, meer synchroniteiten, plotselinge heldere inzichten over patronen of gebeurtenissen in het verleden, helder zien, buiten lichamelijke ervaringen en andere verschijnselen hebben, intensievere gevoeligheid en helder weten, bewustzijn van de essentie; ook van de essentie van anderen, Channelingen en Christusbewustzijn energieën.

36: In gesprek met de Spirits. Contact met engelen, spirituele gidsen en andere goddelijke entiteiten channelen.  Meer en meer mensen lijken deze mogelijkheden gegeven te zijn. Inspiratie voelen en informatie down-loads die vormen kunnen aannemen als schrijven, schilderen, ingevingen, communicatie, dansen, etc.

37: Een eenheidsbeleving. Een ervaring van heelheid. Bovenzinnelijk (transcendent) bewustzijn. Overspoeld worden door gevoelens van compassie en liefde voor alles wat leeft. Onthechte compassie en onvoorwaardelijke liefde voor iedereen helpt je naar hogere niveaus van bewustzijn en vreugde.

38: Gevoelens van vreugde en geluk.Een diep duurzaam gevoel van vrede en weten dat je nooit alleen bent.

39: Integratie (tot één geheel worden) Zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel word je sterker en transparanter. Je voelt je alsof je één bent met je Hoger Zelf.

40: Je levensdoel. Weet dat je uiteindelijk doet waarvoor je op aarde bent gekomen. Nieuwe vaardigheden en geschenken zullen ontwaken, in het bijzonder de helende. Je leven en je werk ervaringen zullen zinvol samengekomen op één punt. Je gaat alles uiteindelijk helemaal leren gebruiken.Mijn advies: Luister naar je hart. Je verlangens brengen jou naar waar je moet zijn. Ga naar binnen en vraag aan je Hoger Zelf: “Wat is het dat jij wil dat ik doe?” – wacht op de synchroniteiten, luister.

41: Je voelt je dichterbij dieren en planten. Voor sommige mensen zijn dieren menselijk in hun gedrag, voor hen zijn ongetemde dieren minder bang. Planten reageren meer dan ooit op je liefde en je aandacht. Sommige planten hebben zelfs een boodschap voor jou.

42: Wezens zien uit andere dimensies. De sluier tussen de verschillende dimensies is dunner, dat is geen nieuws. Blijf staan in jouw kracht – je bent sterker dan je je kunt voorstellen. Vraag je gidsen om hulp als je in je angst schiet.

43: Iemands ware Zelf zien of een geliefd iemand met een ander gezicht – in het verleden of in de parallelle wereld.

44: Gedachten en verlangens manifesteren zich sneller en efficiënter.Mijn advies: Controleer je gedachten. Alle gedachten zijn gebeden. Wees voorzichtig met wat je vraagt.

45: Een wazig of mistig gevoel in je linkerhersenhelft. Je “ heldere gaven” , je intuïtieve weten, je gevoelens en compassie, je vermogens te experimenteren met je lichaam, je helderziendheid en je expressieve (beeldende) vermogens zijn allemaal afkomstig van de rechterhersenhelft. Om deze hersenhelft meer te ontwikkelen moeten we de linkerhersenhelft soms een beetje uitschakelen. Onze rechterhersenhelft wordt vaak minder gewaardeerd dan de linkerhersenhelft die gewoonlijk staat voor het ordenen, organiseren, structuur aanbrengen, lineaire volgorde, analytisch vermogen, evaluatie, nauwkeurigheid, gerichtheid, probleem oplossen en wiskundig denken.

Voorbeelden van de mist in je linkerhersenhelft zijn soms een vorm van geheugenverlies, het plaatsen van woorden in een verkeerde volgorde, niet in staat zijn of geen verlangen hebben om lang te lezen, niet in staat zijn om te focussen, vergeten wat je wilde gaan vertellen, ongeduld met rechtlijnige vormen van communicatie (gesproken of geschreven formats), verstrooidheid, interesseverlies bij het onderzoeken van complexe informatie, sufheid, je overdonderd voelen door woorden en gesprekken en informatie en een tegenzin om te schrijven. Soms voel je je afgestompt of dom en heb je geen interesse in het analyseren van levendige intellectuele discussies of onderzoek. Aan de andere kant kun je jezelf aangetrokken voelen (stimuleert de rechter hersenhelft) tot het kijken naar beelden: video, fotobladen, prachtige kunstwerken, film – maar ook muziek, beeldhouwen, schilderen, samenzijn met mensen, tuinieren, wandelen en andere uitingen. Je kunt zoeken naar een spiritueel gehalte… ook in science-fiction. Mijn advies: Je zult ontdekken dat als je toestaat je te laten leiden door je hart en je rechterhersenhelft, de linkerhersenhelft je daarin zal ondersteunen. Op een dag ben je helemaal in evenwicht of in balans. Je gebruikt de beide hersenhelften met meesterschap.

46: Duizeligheid.Dit gebeurt als je niet goed geaard bent. Misschien heb je net een groot emotioneel thema geduid en past je lichaam zich aan aan deze “lichtere” staat. Mijn advies: Grond jezelf door eiwitten te eten, ook ‘troost-eten” is goed. Maak nu even geen onderscheid in goed of slecht voedsel. Van binnen weet je wat je nodig hebt. Doe je schoenen eens uit en loop een paar minuten met je blote voeten door het gras.

47: (makkelijk) Vallen, ongelukjes, gebroken ledematen. Je lichaam is niet goed geaard – wellicht is je leven uit balans, uit evenwicht. Je lichaam vertelt je dat je mag vertragen, dat je mag onderzoeken waar je nu mee bezig bent in je leven en/of bepaalde zaken te helen. Er is altijd een boodschap. Mijn advies: Je blijft goed geaard als je je schoenen regelmatig uitdoet en met blote voeten b.v. door het gras loopt; nog beter: ga liggen in het gras zonder dekens onder je. Voel de aarde onder je – voel je één met de natuur. Vertraag en blijf met je aandacht aanwezig. Wees je bewust van wat je doet.  Voel en laat je gevoelens en emoties komen, als ze bovenkomen. Blijf in het hier-en-nu. Omring jezelf met een blauw licht als je van streek bent.

48: Hartkloppingen. Een snel kloppend hart gaat vaak samen met een opengaan van het hart. Het duurt maar een kort moment en de betekenis ervan is dat het hart zichzelf herstelt na een emotionele ontlading. Als  dit gebeurd  begrijp dat het om een kolossale hart-chakra opening gaat.

49: Snellere haar- en nagel groei. Meer eiwitten worden gebruikt door het lichaam. Zo jammer dat we ons lichaam niet kunnen vertellen waar haar wél en niet mag groeien. 

50: Een verlangen om een soulmate of tweelingvlam te vinden.Meer dan ooit eerder is er het verlangen dat we een soulmate relatie kunnen hebben die overeenkomt met wie we zijn. Mijn advies: De waarheid is: we zijn de persoon die we aantrekken. Jezelf liefhebben en waar je nu bent accepteren is nodig voor je je “perfecte” partner zult aantrekken. Het werk begint in je eigen huis. Hoe ik denk dat het zit is het volgende: Houd een verlangen naar deze persoon in je hart, zonder je eraan te hechten. Verwacht dat jij op een dag iemand zult ontmoeten die geschikt is voor jou – laat alle gedachten en verwachtingen los wie dit zal zijn en hoe het bij je komt. Richt in plaats daarvan je aandacht op het ophelderen van je eigen leven en wordt de persoon die je bent of wilt zijn. Wees gelukkig – misschien komt het op je pad.

51: Oppervlakkige herinneringen. Lichaamsgeheugen, verdrongen herinneringen, beelden uit vorige levens of parallelle levens. Wij genezen en integreren al onze ‘ikken’ – sta open voor deze ervaringen. Mijn advies: Houd in gedachten dat dit vanzelf in je herinnering komt – zoek er niet naar. Ga niet alles kapot analyseren (omdat je verstrikt zult raken in de onaffe thema’s van je eigen processen) Voel wat er in je opkomt en vraag hulp aan je gidsen.

 

Met dank aan Annarita van 

https://www.nieuwetijdskind.com/ascentiesymptomen-spiritueel-ontwaken/