De donkere nacht van de ziel

Iedereen is vertrouwd met de uitdrukking 'de donkere nacht van de ziel', die een punt in het leven beschrijft waarop alles troosteloos en hopeloos lijkt. We ervaren dit wanneer een levensgebeurtenis waarvan we voelen dat we ze niet onder controle hebben, alles in ons leven verandert. Maar ik denk dat de zegswijze 'donkere nacht van de ziel' niet correct is, omdat de ziel geen donkere nacht kent, hij weet exact wat er aan de hand is en wacht tot we ons openen naar de vrede, kennis en transformatie die in de gebeurtenis aanwezig zijn.

De 'donkere nacht van de ziel' is echt een crisis van hart en verstand, met de ziel als de belangrijkste aanstoker. Hart en verstand bevinden zich op een niveau van bewustzijn, en de ziel beantwoordt onze roep om naar een hoger niveau te gaan, en dan bevinden we ons op een donkere plek van ontkoppeling en angst. Niet langer in staat om ons te verbinden met onze 'oude' manier van zijn en nog niet in de energetische vibratie die ons naar een nieuw niveau zal brengen, bevinden we ons in de diepte van het niet weten, die, zonder een krachtige zielsverbinding, inderdaad heel donker is. We bevinden ons op het bewuste niveau van ontwaken, en we worden gevraagd om naar verlichting te gaan.

Het is tijd om de overtuiging los te laten dat bewustzijn een hogere staat van zijn is en om onszelf als bewust te gaan zien in elk aspect van ons leven. Waar we ons bewust van zijn, datgene wat we beseffen, waar we aandacht aan besteden, is energetisch bekrachtigend en wordt in onze werkelijkheid op dit moment gecreëerd.

Bewuster zijn zal ons niet uit de donkere nacht van geest en hart halen omdat, zonder een overeenkomstige verschuiving naar verlichting, we gewoon dezelfde situatie gaan herhalen. Een energetische cyclus wordt uitgespeeld, en de oplossing daarvan komt tevoorschijn wanneer we uit de cyclus van angst stappen en in een nieuwe energetische vibratie komen. Dit is een verandering van besef, niet van bewustzijn.

In onze donkere nacht van geest en hart, vragen we ons af: 'Waarom gebeurt dit toch met me?', daar waar de juiste vraag zou moeten zijn: 'Waar is mijn besef?'

Dan kunnen we de verschuivingen maken - veel ervan zijn maar minimaal - die de zielsverbinding zullen creëren die ons van besef naar verlichting brengen.

Door de bereidheid om ons bewustzijn te veranderen, tillen we ons bewustzijn op naar nieuwe hoogten, langs de frequentiespiraal naar boven, om nog krachtiger en vervullender werkelijkheden te creëren, die de zielsbelofte van het licht weerspiegelen, als we bereid zijn om uit de diepte van de duisternis te stappen.

Door Jennifer Hoffman