Reis van je ziel

Als zielen ervoor kiezen hun leven te gaan leiden op aarde.

We vragen ons vaak af ,waarom moeten mensen /kinderen soms te vroeg sterven?

Waarom gebeuren er zoveel rampen en wat met al die zielen die bijna gelijker tijd naar de hemel gaan?

Ik ga hier even trachten te verwoorden wat ik al meerder keren gelezen heb over dit onderwerp.

Ieder van ons heeft op een bepaald moment, in de geestelijke wereld ,gekozen om een reis  te maken.

Thuis (in de geestelijk wereld) bespreek je de plannen die je hebt, je legt uit wat je nog wil leren, zien en meemaken.

Je familie en vrienden geven je tips over je aanstaande reis.

Bij je vertrek naar de aarde staan je vrienden en je familie aan je zijde   om je uit te zwaaien ,ze vragen aan je wanneer je terug zal keren. Je verteld hen wanneer dat zal zijn.

Je kan een lange reis maken maar ook maar een hele korte, een reis met veel moeilijkheden, omdat  je die zelf opzoekt of een reis  waarin je je laat verwennen.

Zo maak jij je eigen planning samen met je naasten.

Het zal een volledige reis worden die jou van het begin tot het einde leert wat jij als ziel  wilt ervaren.

Omdat je reis lang duurt en je op vreemde plaatsen komt ,vervaagt  jou gevoel van tijd en je herinnering aan je afkomst. Je bent immers door een zachte warme tunnel gegaan om naar de volgende wereld te gaan, waar je reis echt gaat beginnen. Dit is je geboorte.

Er is  iets gebeurd  maar je geest is niet helemaal helder, je bent erg moe. Je zou je armen en voeten willen gebruiken maar je geest is niet in staat te reageren zoals jij dat wilt.

Je bent in een ruimte die je niet herkend, je hoort een lieve stem, voelt zachte handen. Dit is het begin van je reis in de handen van je moeder.

Soms duurt de reis  een aantal uren, om nog eens dat gevoel van de tunnel en de warmte van de moeder te voelen en af te maken wat je was vergeten  of om nieuwe ouders een liefdevolle maar zware levensles mee te geven. Je zal altijd verbonden blijven met de energie van deze mensen want met de les die ze van jou als kleine meester krijgen volgt voor hen die er het meest van lijden een grote les en dit zal voor de rest van hun leven gevolgen hebben.

Vele zielen willen de ervaring  nog een keer beleven om geliefd en gewenst te zijn. Andere kiezen om met hindernissen hun leven te starten.(bv door ziekte)Maar dan word je groter en komen er steeds vaker belevenissen op je pad. Bij de ene zal dat  reeds vanaf jonge leeftijd plaats vinden en bij de andere zal een zorgeloze kindertijd plaatsvinden.

Stel je bent een kind van gescheiden ouders, deze ouders voelen zich wellicht schuldig dat ze je dit aan doen. Natuurlijk is het voor elk kind beter een stabiel en gelukkig gezin te hebben om in op te groeien ,maar dat is niet voor iedereen het beste. Als jij een reis hebt geboekt waarin je veel avontuur zou beleven en er gebeurd niks dan heb niet uit de reis kunnen halen wat er in zat ,omdat de planning niet goed verlopen is. Stel dat  je een  reis  hebt gepland  met geborgenheid  in, moet je ook het vertrouwen hebben in je ouders dat ze altijd voor je zullen zorgen. Vertrouwen is een leerstuk en en het gereedschap kan een scheiding zijn waardoor je vertrouwen in je ouders geschonden wordt en jij leert dat ze je ondanks een trauma nooit laten vallen.

In de hemel is er een andere beleving van tijd en is er geen tijd zoals wij die kennen. Men kan er in de aardse tijd  kijken wat er gebeurd, niet letterlijk maar wel de belangrijkste pilaren van het leven, die voor jou de lessen bevatten die je wilde leren. Als je lessen geleerd zijn is het tijd weer terug te gaan en met het sterven van je aardse lichaam zal  je ook afscheid nemen van  vertrouwde mensen en omgevingen die tot  jouw aardse werkelijkheid behoorden .Vele gidsen en beschermengelen, meesters en aartsengelen geven begeleiding  aan mensen, dieren en aan moeder aarde. Bij rampen waarbij vele mensen  het leven laten , gaan vele zielen gelijker tijd naar de hemel 

Dit was een keuze die zij maakten voor ze aan hun reis begonnen, dit was gepland.

Het is belangrijk dat je voor jezelf een beeld gaat vormen dat er lichtmeesters, gidsen en engelen klaarstaan om tegelijker tijd mensen naar de hemelse  gebieden te brengen. Iedereen zal er liefdevol ontvangen worden en begeleid worden zodat iedereen ook zijn eigen spiegel van het leven kan bekijken en dat men gezamenlijk de overgang mag verwerken. Een mooie kaars met witte ,groene en gele kleuren  kan troost te bieden aan de achtergeblevene  en geeft ondersteuning aan hulpverleners op aarde  en in de hemel.