Chakra's

Wat zijn chakra's

Het begrip chakra komt uit het sankriet. Het woord betekent zoveel als wiel of draaischijf .In ons lichaam bevinden zich 7 hoofdchakra's(of energiecentrums),deze zijn gelegen langs de ruggengraat .Iedere chakra  heeft zijn specifieke functie in het lichaam. Dat kan zowel op fysisch als op psychisch vlak zijn.

De chakra's zijn buitengewoon ontvankelijk voor onze gedachten en gevoelens. Onuitgesproken woede of frustratie kan zich ophopen als spanning in de spieren. Geïmplodeerde emotionele energie kan het chakra systeem ook overbelasten.
Ze  kan dan de balans verstoren en voorkomen dat we energie op een positieve manier gebruiken.

De chakra's vormen een goed georganiseerd systeem dat de levenskracht zuinig, soepel en op koers houdt. Als er iets gebeurt waardoor de levensenergiestroom vertraagt wordt, verminderen  de chakra's hun activiteit en vertraagt of stagneert de energie zelfs. Als deze situatie tijdelijk is, herneemt de energie zijn natuurlijke stroom. Als de situatie langer duurt, moeten de chakra's gestimuleerd worden om weer actief te worden. Onze gezondheid en ons welzijn zijn afhankelijk van actieve chakra's.

De 7 hoofdchakra's zijn 1 het wortelchakra,2 het geslachtschakra,3 het zonnevlechtchakra,4het hartchakra,5het keelchakra,6het voorhoofdschakra,7 het kroonchakra.

Chakrahealing wat is het precies !

Een aura en chakra heling is een energiebehandeling, die harmoniserend en ondersteunend werkt bij het bewustwordings- en genezingsproces. Heling is een proces om negativiteit zoals; boosheid, stress en angst in evenwicht te brengen waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt.

Reinigen van onze aura’s en chakra’s is heel belangrijk. Het bevordert de opname van levensenergie of levenskracht die het lichaam gezond houdt. Het bevordert het genezingsproces in hoge mate, voert gif, afvalstoffen en bacteriën af en brengt het lichaam tot rust. Het zuivert de conditie van de aura die als een beschermend schild functioneert en de chakra’s voorziet van levensenergie.

Een aura en chakra healing kan prima helpen om oude patronen los te laten en kunnen oude  delen van onszelf die voorheen verbonden waren, maar door zware trauma’s  gescheiden zijn, weer verenigd worden. In dit proces kunnen ook verbindingen verbroken worden die er niet horen te zijn.(zie onder)

Naast een diagnose van uw klachten kunt u de behoefde voelen ze  te verhelpen met behulp van goede alternatieven.

Het is mogelijk  om pijn  en andere, lichamelijke  symptomen te verzachten zonder grove medische ingrepen. Soms reageren deze problemen op een andere manier van denken over het leven.

Als u jarenlang bepaalde klachten hebt, kan het nuttig zijn om te bedenken wat uw emotionele ervaring was toen uw (psychische) klachten begonnen. Als u gevoelig en energetisch bewust bent kunt u beter alternatieve geneesmiddelen  gebruiken ipv chemische en alternatieve geneeswijzen zoals bv reiki/Shambhala eenheid, edelsteen therapie  enz.

De aangeboren genezingskracht  van het lichaam wordt dan gestimuleerd door energetische behandelingen. Zodra  ik weet  bij welk chakra uw lichamelijke klachten hoort kan er dmv healing aan gewerkt worden. Heling" betekent "weer heel maken". Velen zien het bos door de bomen niet meer, weten niet meer van welk hout pijlen te maken in deze woelige tijden.

Emoties hebben een hele grote invloed op onze  chakra’s als we ze onderdrukken sluiten we ze op in ons onderbewustzijn, waar ze de energiestroom uit de chakra’s remmen. De chakra’s zijn buitengewoon ontvankelijk voor onze gedachten en gevoelens .Onuitgesproken woede  of frustratie kan ophopen als spanning in de spieren ,op deze manier overbelast je het chakrasysteem en verstoor je de balans .

Als we verdriet en angst verbergen ,onthouden we ons zelf de kans om te groeien.

Een chakra is te vergelijken met een grote kegel. De buitenste rand vangt alle dagelijkse stress op. Het lange lichaam bestaat uit de houdingen en ideeën die we over het leven hebben. De zaden van ons lot liggen in de punt van het chakra en kunnen niet opengaan voordat we de rest van de kegel hebben gezuiverd van alle negatieviteit.

Onthoud dat er in  het begin misschien geen zichtbare resultatenzijn waardoor u kunt zeggen dat een toestand verbetert of dat u genezen bent. Op gebied van subtiele energie kan alleen uw ervaring aantonen dat een mate van genezing is opgetreden. U kunt een sterker gevoel van welzijn en vreugde krijgen. U kan positiever gaan kijken tegen dagelijkse dingen, uw  bent opgewekter ,alles lukt u beter. Dan zit u goed in uw vel. Zo werkt subtiele chakrahealing. Het vraagt u bewust te zijn van u zelf. Genezing gebeurt van binnenuit en van boven naar beneden. U kan innerlijke veranderingen gewaar worden voordat u aan de buitenkant een verandering op merkt. Als de symptomen van het bovenste deel van het lichaam verschuiven naar de benen en voeten, volgen ze de wet van genezing. Dit is een oude wet die bepaalt hoe fysieke symptomen het lichaam verlaat.

Tijdens het genezen, kunnen er perioden zijn waarin u doodop bent en behoefte hebt aan rust. U moet uw lichaam nu de tijd geven oude, geblokkeerde energie los te laten. Ga eens vroeg slapen of doe tussendoor eens een dutje, dit helpt uw lichaam bij het herstel. Misschien bent u erg emotioneel en heeft u behoefte om te huilen of woede te uiten. Dat wat u hebt onderdrukt zal naar het oppervlak van uw bewustzijn komen.

Het helpt uw genezing als u uw werkelijke emoties toont. Verstopte emoties in de chakra’s worden dan vrijgelaten en de weg word vrijgemaakt om uw hoogste goed te ontvangen. Als we in dit genezingsproces zitten is het belangrijk om ons bewust te zijn van onze dromen en metaforen die de situaties in ons leven vertegenwoordigen. Uw lichaam kan de behoefte hebben om giftige stoffen vrij te laten, zodat het oude wonden kan verzorgen en het evenwicht kan herstellen. Dat kan het doen via diarree ,koorts, een verkoudheid en een zere keel of griepachtige symptomen. Laat het lichaam deze stoffen uitscheiden zonder het met hoge doses medicijnen te onderdrukken. Homeopathische medicijnen, kruiden of acupunctuur kan u door deze periode heen helpen. Op emotioneel vlak kan het zijn dat u enkele dagen geïrriteerd, lusteloos of boos bent. Laat uw gevoelens fungeren als barometer voor emotionele realiteit. Als u  ze de ruimte geeft, bieden ze vaak een geweldig inzicht en genezing. Irritatie is een levensteken en een aanwijzing dat het evenwicht zich vanbinnen aan het hertstellen is. Hoe meer symptomen  zich voor doen des te  vaker speelt zich het ontgiftigingsproces af. Onderdruk geen uitslag, pukkels of andere huidproblemen. Ze zijn vaak een teken dat de dieper gelegen organen gif afscheiden . Het komt uw genezingsproces  ten goede  als u een therapie  consequent volgt. Als u snel van therapie veranderd en haar  niet de tijd gunt om effect te hebben op uw energie systeem  zal dat het resultaat beïnvloeden. Wees geduldig en geef het lichaam de tijd om zich te verbeteren.

Het allereerste instrument waarmee wij ons lichaam kunnen ontspannen en blokkades in de energiestroom kunnen opheffen is de Adem. Het enige wat we moeten doen is diep uitademen en vervolgens een nieuwe adem teug op natuurlijke wijze laten binnenstromen. Telkens als we uitademen, ontladen we opgehoopte stress, fysieke spanning en angst.

Energetische koorden schoonmaken

Koorden zijn energetische verbindingen tussen mensen of delen van onszelf en ze kunnen functioneren als negatieve energie. Negatieve energie belemmert ons in ons dagelijks functioneren. Koorden kunnen gevaarlijk zijn en kunnen gevormd worden van ziel tot ziel, van geest tot geest of van lichaam tot lichaam tijdens ons bestaan (vorige levens of dit leven). Koorden kunnen ons direct of indirect beïnvloeden en kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid. Zij kunnen blokkades veroorzaken in ons energiesysteem, op die manier vervuilt ons energiesysteem. Door onze koorden schoon te maken ontstaat er weer ruimte en inzichten in het hele energiesysteem. Hierdoor kunnen we ons beter gaan voelen en beter gaan functioneren. Ik help u hier graag bij.

Een volledige behandeling duurt ongeveer 60 minuten waarbij diverse klachten behandeld kunnen worden. Tijdens de behandeling ligt men ontspannen en gekleed op een behandeltafel.

Kostprijs 50 euro

    voor een afspraak kan u me steeds bellen 00(32)476852613 of mailen:praktijkbutterfly@gmail.com